Välja smart

Nu ska vi gå in lite djupare på det område vi nämnde på startsidan, nämligen hur man väljer bettingsajt på bästa sätt. Det gäller helt enkelt att vara lite smart, att inte ha för bråttom och att ta det i sin egen takt. Var inte rädd för att prova på olika och tänk på att man inte måste välja en enda bettingsajt att spela sina sportspel på för all framtid. Det finns hundratals olika att välja mellan och det gäller bara att ha lite tålamod innan man hittar den som passar ens eget spelintresse bäst. Hur vet man då att en bettingsajt är bra? Hur kommer jag fram till var jag vill spela mest? Detta är viktiga frågor som tåls att tänkas över. Vi har sammanställt några viktiga punkter som är bra saker att jämföra mellan de olika bettingsajterna man surfar in på. Kom bara ihåg att i slutändan gäller det din personliga smak. Dina preferenser för vad som är bra spel och vad som är bra odds och utbud just för dina önskemål.

Utbud och odds

Självklart är det viktigt att titta på vad bettingsajten du är inne på har för spelutbud. Erbjuder dem odds på just de sporter, grenar och ligor som du är intresserad av? Om dem har ett brett utbud av olika sporter och nivåer så finns det oftast något för alla. Dock kan det vara så att dem inte har allt inom just den sport du vill spela på. Då får man istället söka sig till de lite mer nischade spelbolagens sajter. Därför kan det vara så att man med fördel har flera aktiva spelkonton på olika bettingsajter. Det ultimata vore förstås om en enda hade precis allt man vill spela på men allt eftersom kommer du ju att upptäcka fler områden du vill spela på och vilja ha fler utmaningar. Alltså kan det vara en tidsfråga när det gäller hur många olika bettingsajter man vill spela på kontinuerligt. När du väl hittat ett utbud som passar dig så gäller det att kolla upp om dem erbjuder tillräckligt bra odds.

Det gör du enklast genom att helt enkelt jämföra odds mellan olika bettingsajter i så kallade stickprover. Ta två eller flera som har odds på samma match till exempel och jämför oddsen mellan de olika utfallen som går att spela på. Då får du snabbt en bra bild av hur bra odds dem ger inom just den sporten. Det finns ytterligare förmåner med att jämföra olika spelbolag och bettingsajter mot varandra, det är bland annat att du får en vetskap om vad marknaden nu pushar. Det kan vara olika typer av odds, eller speciella speltips men det kan också vara bonuserbjudanden med mera. För att du ska få största valuta för pengarna är det viktigt att du får en övergripande bild hur branschen ser ut och vad som är aktuellt hos bettingbolag idag. Sport-spel har aldrig varit så enkelt men inte heller så utvecklande som just nu, häng med i svängarna!

Spela sport-spel på svenska

Som nybörjar inom sportspel kan det vara en god idé att börja spela på bettingsajter som finns tillgängliga på svenska eller om du har ett andra förstaspråk. Det är helt enkelt lite mer okomplicerat att spela på det språk man själv förstår bäst. Har du svenska som förstaspråk så kommer du garanterat att ha lättare för att sätta dig in i hur det fungerar om du spelar på en sajt som finns helt på svenska. Det innebär att all text är på svenska och att du kan spela med svensk valuta men även att dem har kundsupport på svenska. Att börja med en bettingsajt på sitt förstaspråk blir helt enkelt en stor fördel som gör allt lite lättare att komma in i och känna sig trygg med.

Bonus – är det så viktigt?

De flesta bettingsajter har någon form av bonussystem och lojalitetsprogram för dem som börjar spela där och dem som spelat där en längre tid. Beroende på hur mycket du har tänkt spela så spelar bonuserbjudandena mer eller mindre roll. Bonusar och odds går hand i hand, något som du snabbt kommer att märka när du börjar spela på sport-spel på nätet. Vare sig du vill spela mycket eller lite får du en bättre upplevelse och gratis pengar för att vinna. När det kommer till oddsbonusar är det vanligast att man får bonuspengar som ger dig en viss summa att spela mer för och detta kan ibland ställa krav som att odds som du spelar bonusen på behöver vara till exempel över 2.0. Det finns också free bets men det här är ovanligare och om du har en tight spelbudget, rekommenderar vi att du letar efter just dessa gratis bonusar på betting på nätet.

Även här kan man jämföra, något som ger dig en bra blick över om bonuserbjudandet är optimalt och helt enkelt hur generösa just denna online betting sidan är med att dela ut bonus till sina spelare samt hur mycket man får. Sedan gäller det att titta på omsättningskraven och bestämma sig för om det är värt det eller inte. Att välja sajt beroende på deras bonussystem alltså. Det är nämligen så att när man tagit emot en bonus på sitt spelkonto måste man alltid omsätta den ett visst antal gånger med sina egna pengar innan man kan plocka ut den i reda pengar. Så om du inte tänkt att spela så väldigt ofta eller mycket är det inte särskilt viktigt att jämföra bonus. Om du däremot vet med dig att du kommer vilja spela ofta och mycket så kommer bonusen att spela en större roll och då är det viktigare att jämför de olika man får erbjudanden om.